donderdag 23 mei 2013

Have a nice blondie day

Ik ben een echte chocholic en ik leef dus echt voor brownies. Maar wist je dat er ook brownies zijn van witte chocolade? Dat zijn blondies. Deze week was ik een aantal dagen lekker vroeg uit en heb ik deze verrukkelijke zoetigheden gebakken. En ja ze waren heerlijk. Het leek net of je zo'n fudge snoepje at. Hmmm!


What you need:


  • 200 g witte chocolade
  • 170 g boter
  • zakje vanille suiker / 1 tl vanille extract / 1 vanillestokje
  • 4 eieren
  • 200 g suiker
  • snufje zout
  • 300 g lichtbruine bastardsuiker
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • amandelen

How to make:

Verwarm de oven voor op 180 ÂșC. Smelt de witte chocolade au bain marie. Roer daarna de boter erdoor. Deze smelt dan vanzelf. Als dit toch niet lukt is het niet erg om de boter en de chocolade nog even au bain marie op het vuur te zetten. Klop de eieren los met de suiker, zout en de vanille. Meng er het chocolademengsel door en vervolgens de basterdsuiker en het bakmeel. Schep het beslag in de ingevette vorm en bak in 45 minuten af. Laat de blondie afkoelen en snijd in blokjes. En nu is het tijd om te smullen. 

Gaan jullie dit recept maken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...