vrijdag 4 oktober 2013

Recept | Appel frambozen crumble

Volgens mij heb ik toch wel wat mensen jaloers gemaakt toen ik deze taart afgelopen zondag op instagram zette. En wat was hij lekker! Het is een appel en framboos crumble. Super makkelijk te maken, je hebt heel weinig nodig en het is echt overheerlijk. Wat houdt je nog tegen?


Benodigdheden:

  • Voor de kruimels:
  • 100 gram bloem
  • 50 gram boter in blokjes gesneden
  • 50 gram suiker
  • Voor de fruitvulling
  • 25 gram suiker
  • twee appels in blokjes gesneden
  • een half doosje diepvriesframbozen
  • 2 theelepels kaneel
Wat je moet doen:

Verwarm de oven voor 200ยบ C. Doe de bloem, boter en suiker bij elkaar in een kom. Kneed met je handen het deeg totdat je grote en kleine kruimels hebt. Doe de appels samen met de suiker en de kaneel in een grote schaal en schep het door elkaar. Doe nu de frambozen erbij. Vet een schaal in. Doe het fruit in de schaal en strooi de kruimels er overheen. Nu kan de school de oven in voor zo'n 25-30 minuten. Daarna haal je de schaal uit de oven. Als de crumble een beetje afgekoeld is kun wat taart op een bordje scheppen. Als je wilt kun je er nog wat ijs en/of poedersuiker bij doen. 


Loopt het water bij jullie ook in de mond na een aanblik van deze taart?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...