donderdag 17 april 2014

Kleine wensjes

Geen titel #66

Door het gebrek aan 'echt shoppen' ben ik de hele tijd bezig met online shoppen. Ik weet gewoon niet meer hoe vaak ik al mijn favoriete webshops ben afgegaan. Forever 21, Urban Outfitters, Brandy Melville noem maar op. De winkel waar ik me op het moment heel erg bij moet inhouden om op bestellen te drukken is Pacsun. Wauw, wat is die website toch geweldig! Ik betrap mezelf erop dat ik meerde keren per week opzoek ga naar leuke dingen, ze in m'n mandje gooi en ze er even later doodleuk weer uitgooi om de volgende dag opnieuw te beginnen. Ik moet me wel een beetje inhouden op het moment. Ik ga binnenkort naar Amsterdam. Een keertje met school en dan nog een keertje om te winkelen. Dan moet ik wel genoeg geld hebben voor al die leuke dingen daar. Ook wil ik mijn kamer opnieuw inrichten en daar moet ik ook geld voor opzij leggen. Toch vind ik dat ik mezelf af en toe wel eens op een kleinigheidje mag trakteren. Ik werk er immers voor. Afgelopen zaterdag ben ik zelfs de hele dag bezig geweest met geld verdienen. 's Middags moest ik werken, kreeg ik m'n fooi, gaf ik de taart af en heb ik ook nog een keer opgepast. Erg druk allemaal, maar aan de andere kant ook wel leuk. Ik moet bekennen dat ik mezelf eigenlijk al verwend heb. Vanmiddag heb ik zonder dat ik het door had (prachtig excuus dit) op verzenden gedrukt. Maar het waren dit keer geen kleren, dus dat is wel positief. Morgen komt het pakketje binnen en ik zal jullie meenemen in het openen van dit spannende doosje.

woensdag 16 april 2014

Page for pretty things

Daar is ie weer hoor, the 'Page for pretty things'. Het blogbericht waarvan ik stiekem altijd een beetje blij wordt. Want jullie weten: Ik krijg spontaan een glimlach op mijn gezicht van mooie tumblr plaatjes. De foto's waar ik zo dol op ben stralen gewoon zo'n hele fijne sfeer uit. Al die plaatjes bij elkaar is een hele bom van fijne sfeer. Daar moet je zelf ook wel blij en rustig van worden toch? Dit is trouwens 'mijn tumblr'.

Op dit moment heb ik een klein probleempje. Ik wil heel graag een heleboel foto's met jullie delen, maar mijn computer is op het moment een beetje vol. Vol met alle foto's die heb gemaakt. Ik denk dat ik een harde schijf ga aanschaffen ofzo, waarop ik al deze foto's netjes kan bewaren. Ik ga proberen het zo snel mogelijk op te lossen en dan kan ik eindelijk weer eens wat fotografie artikeltjes online zetten.











dinsdag 15 april 2014

To do lijstjes voor in de meivakantie

Op dit moment is het enige waar mijn hoofd nog aan kan denken: Vakantie, twee weken vrij, vakantie, niks doen, geen school, leuke dingen, leuke dingen, leuke dingen, vakantie, vakantie, vakantie. Ik zit op school en denk echt: In hemelsnaam, wat doe ik hier? Waarom zit ik hier? Waar ben ik mee bezig? Ik wil helemaal niet in een muf lokaal zitten waar je de helft van de tijd toch helemaal niks aan het doen bent. Ik wilt niet meer met hoofdpijn de dag door zien te komen tot half 4. Je merkt het al, mijn motivatie is helemaal weg. Ik heb gewoon echt het gevoel dat ik wel betere dingen te doen heb. Helaas moet ik nog wel twee weken wachten voordat het echt zo ver is. Vakantie. Gelukkig heb ik wel nog maar vier echte lesdagen. Vrijdag en maandag ben ik vrij, donderdag heb ik schoolvoetbal en vrijdag ga ik naar de Amsterdam met de hele 3e klas. Zo zwaar is het dus niet meer. Nog eventjes op m'n tanden bijten. Om alvast een beetje voor te proeven heb ik een lijstje gemaakt met alle dingen die ik wil gaan doen in mijn vakantie.


1. Allereerst slapen. Heel veel slapen. Uitslapen vooral. Het eerste wat er op mijn programma staat is om de zondagmorgen (zaterdag moet ik werken) gewoon tot 12uur in mijn bed te blijven liggen. Zelfs ontbijt krijgt mij niet uit m'n bed. (Oké, dat is een leugen. Eten is te belangrijk voor me.)

2. Ik wil weer wat meer foto's gaan maken. De laatste weken heb ik hier gewoon geen inspiratie en vooral helemaal geen tijd voor gehad. Ik wil gewoon weer eens mijn fiets pakken en random een rondje fietsen om allerlei mooie fotoplekjes tegen te komen. Ik wil de ideeën op mijn fotografielijstje kunnen uitvoeren.

3. Heel veel leuke dingen doen met vriendinnen. Na school heb ik meestal gewoon geen puf meer om allerlei leuke dingen te gaan doen. In de vakantie heb ik hier eindelijk weer tijd voor. Laat die filmmarathons, ijsjes, stranduitjes en kletsdagjes maar komen. Ik wil vooral ook afspreken met de vriendinnen die ik al een hele lange tijd niet gezien heb. Mijn vakantievriendinnetje Charlotte bijvoorbeeld en Romy, een hele goede vriendin uit België die ik ook alweer niet gezien heb sinds december/januari.

4. Ik wil weer meer gaan lezen. Aan het begin van het jaar was dit een mooi doel, maar eigenlijk lukt het nog niet zo heel goed. Ik heb dit jaar nog maar zo'n 7a8 boeken gelezen en dat is heel erg weinig voor mijn doen. Ik kan wel zeggen dat ik hier geen tijd voor heb, maar eigenlijk is dit niet helemaal waar. Ik maak er geen tijd voor, dat is iets anders. Toch vind ik het heerlijk om de hele dag in het zonnetje te zitten met een spannend boek. Op mijn lijstje staan op dit moment: de 2 vervolgen van Inwijding (Divergent), De Stad van Beenderen (City of Bones), Looking for Alaska en The Fault In Our Stars.

5. Tekenen, collages maken, DIY's voor in mijn kamer, Wreck This Journallen. Kortom: lekker creatief bezig zijn. Nog zoiets wat ik heerlijk vind om te doen, maar waar ik gewoon gewoon tijd voor heb/neem. Heel foei, ik weet het. Maar in de vakantie gaat het lukken. Ik voel het.

6. Mijn kamer verder inrichten. In de kerstvakantie ben ik al begonnen met al de plannen voor mijn slaapkamer, maar nog steeds is er niks van terecht gekomen. De muren zijn ondertussen wel al wit in plaats van paars en zilver (Gelukkig, hele blije Desi !!!) Maar nu moet ik nog inkoopjes gaan doen, rommelmarkten af gaan struinen en foto's af gaan drukken.

7. Ik ga naar Amsterdaaaaaaam! Ja mensen, deze maand ga ik niet 1 keer , maar maar liefst 2 keer naar onze prachtige hoofdstad. 1 Keer met school en 1 keer met mijn mama om lekker te gaan shoppen. Want ja dat is wat Desi het allerliefste doet. Ik heb wel een goed excuus. Ik heb namelijk toch echt leuke zomerkleding nodig.

8. 1 woord, 5 letters: TAART! De afgelopen weken heb ik namelijk bijna alleen maar taart gebakken voor in de lunchroom en dus niet voor mijn smaakpupillen. In de vakantie wil ik die dus weer eens gaan verwennen.

9. Ik ga weer eens een dagje op bezoek bij mijn oom en tante. Daar ben ik ondertussen ook alweer niet geweest sinds begin maart. Ik weet het, schande schande schande, maar hier ga ik iets aan doen.

10. Als allerlaatste nog iets heel belangrijks: Bloggen natuurlijk! Als ik een drukke schoolweek heb, wil het er namelijk nog wel eens bij in schieten. Dan is het enige wat ik kan verdragen in mijn bed liggen met een leuke serie en voor de rest gewoon helemaal niks. Behalve chocolade natuurlijk. Dat kan altijd. Op het moment ben ik heel erg verslaafd aan paaseitjes. Give me please. Ik wil ook graag mijn layout een beetje veranderen. Hij kan wel wat meer kleur en zomersheid gebruiken.

Wat willen jullie allemaal gaan doen in de meivakantie?

dinsdag 8 april 2014

Oreo chocolade cheesecake

Doordat ik elke week een taart bak voor in de lunchroom wordt ik uitgedaagd om nieuwe, lekkere dingen uit te proberen. Elke week opnieuw ben ik opzoek naar een recept voor een taar t. Vorige week was de smeuïge chocoladetaart aan de beurt. Ik kon maar niet genoeg krijgen van de chocolade, dus hupsekee weer iets met chocolade. Oreo chocolade cheesecake, als dat niet lekker is.. Ik vind hem er in ieder geval super lekker uitzien en hij is helemaal niet moeilijk om te maken.


Benodigheden:

160 gram Philadelphia keuken
3 pakjes oreo's
50 gram roomboter
200 gram Griekse yoghurt
75 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
300 gram pure of melk chocolade (naar keuze)
2 zakjes klopfix
3 deciliter slagroom

Vet de springvorm in met een beetje boter. Verkruimel de koekjes (200 gram) in een keukenmachine. Smelt de boter in een pan. Meng de boter en de koekkruimels en verdeel het mengsel dan over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel.

Smelt de chocolade au bain marie en laat het mengsel daarna afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de Philadelphia. yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker tot een smeuïge massa. Klop daarna de slagroom samen met de klopfix stijf. Spatel de afgekoelde chocolade door het Philadelphia mengsel. Spatel vervolgens de slagroom hierdoor.

Verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Daarna kun je de taart lekker op eten. Na 1 nacht in de koelkast is de taart echter nog lekkerder en steviger. Voor je de taart serveert kun je hem nog serveren met stukjes oreo. Breek de overgebleven oreo's dan in grove stukken en verdeel deze over de taart. Je kan ook de oreo's verdelen in helftjes en deze dan aan de zijkant van de taart drukken. Dan ziet de taart er nog mooier uit.

Eetsmakelijk en veel bakplezier!

maandag 7 april 2014

Waarom vragen

Soms vraag ik me wel eens af waarom alles gebeurd op het moment dat het gebeurd. Waarom begint de bloem nu met bloeien, waarom komt er nu een wolk voor de zon en waarom moet ik op dit moment ziek zijn? Waarom niet vorige week, de volgende maand of gewoon helemaal niet? Ik had net zin om eens lekker productief bezig te zijn. Leuke dingen te gaan doen, tekenen, lezen en ijsjes eten met vriendinnen. Toen kwam die ene ziektekiem pats boem mijn lichaam binnen en weg waren de plannen. Ik ben gedoemd tot het op de bank of in mijn bed liggen. Niet dat ik niet verwend wordt door iedereen om me heen hoor. Mijn vriendje kwam vanmiddag een reep chocolade en een dikke knuffel brengen. Ik heb echt het liefste vriendje op de hele wereld.

Afgelopen zaterdag was de 2e voorbereidingsdag voor het Nationaal Jeugddebat. Nog een weekje en dan is het zover. Dan sta ik samen met nog een heleboel andere jongeren in de Tweede Kamer ons voorstel te verdedigen. Het was weer een hele gezellige dag ondanks het vroege opstaan. 5 Uur is gewoon niet te doen en dit was dan ook de allerlaatste keer dat ik dat doe. Ik wil nooit meer 05:00 op mijn wekker zien staan. Gewoon nooit meer. Ik vind het wel jammer dat het straks allemaal voorbij is. Het was echt een hele leuke en gezellige tijd. Aan de andere kant is het ook wel weer fijn. Het is namelijk toch wel heel erg druk. Ik weet gewoon van mezelf dat ik teveel wil. Teveel leuke dingen en teveel drukte. Het probleem is dat ik daar dus niet tegen kan. Kijk nu maar naar mij. Ik lig ziek in mijn bed. BAM! Daar hoorde ik de donder. Zou het mooie weer nu voorbij zijn? Of zal morgen de zon weer weer schijnen? Ik kan namelijk echt niet zonder jou hoor zonnetje :(.

Weetje wat ik de laatste tijd heel erg merk? Dat niet alles meer draait om bloggen. Eerst was dat namelijk wel zo. Altijd was ik bezig met het schrijven van leuke stukjes, het maken en bewerken van foto's en was ik opzoek naar inspiratie. Nog steeds vind ik het geweldig om te doen, maar het is niet meer het enige waar ik mee bezig ben. Er is meer in het leven dan alleen maar bloggen. Leuke dingen doen met vriendinnen bijvoorbeeld en samen zijn met mijn vriendje. Lezen, bakken en helaas is er ook nog school. Ik gebruik het bloggen meer om lekker van me af te schrijven. Alles even op een rijtje te zetten. Gewoon wanneer ik dat wil en niet wanneer ik me verplicht voel. BAM! Daar hoor ik de donder weer. De lucht gaat tekeer. Het lijkt wel alsof hij boos is. Boos op de wereld. Net zoals ik wel eens boos kan zijn. Of gewoon verdrietig, down en prut. Ja gewoon prut. Gewoon blegh, bah, bluh. Laat mij maar eventjes blegh, bah en bluh zijn nu. Dan ben ik morgen weer bij jullie terug.

woensdag 2 april 2014

Weekenden, ijsjes en gele bloemetjes

Woensdag 2 april. Ja jullie zien het goed. Twee april, TWEE APRIL?! In hemelsnaam, hoe kunnen weken, dagen, maanden zo snel gaan? Het lijkt wel alsof ik met mijn vingers knip en dat er dan weer een aantal weken voorbij zijn. Helemaal weg, foetsie, verdwenen is de tijd. Misschien komt dat ook wel omdat ik het zo naar mijn zin heb. Al mijn weken zijn volgepland met allemaal leuke dingen. Iets wat ook meehelpt zijn alle lieve mensen om me heen. Dankjewel, dankjewel, dankjewel en jawel: nog eens dankjewel. Nu genoeg met al dat sentimentele gedoe, daar worden we heus niet vrolijker van. Waar we wel vrolijker van worden, is het prachtige weer. Een beter excuus om je vol te proppen met ijsjes kan je niet hebben toch? Of om eindelijk weer shortjes te dragen en rokjes zonder panty. 


Dit weekend was het ook zulk zomers weer. Of 'lenters' weer moet ik eigenlijk zeggen, ook al is dat geen woord. Waarom is dat geen woord? Het klinkt wel cool eigenlijk. Oké, voortaan zeg ik lenters weer. Door het lenterse weer was ik met heel veel plezier aan het fietsen. Kun je het je voorstellen. Ik, fietsen en vrolijk in één zin? Nee? Ik eigenlijk ook niet. Toch was het zo. Het stond al weken met koeienletters in mijn agenda geschreven: 'Het Iris en Desi weekend.' Er waren lijstjes gemaakt met leuke dingen om te doen, mijn tas was ingepakt en puilde ook nog eens uit en ik zat met een big smile op de mijn gezicht op mijn fiets. Op weg naar 'the middle of nowhere' want daar woont Iris. Ik geloof niet dat ik daar ooit naartoe ben gefietst zonder te verdwalen. Ook dit keer weer moest ik superwoman Iris opbellen om me te komen redden van de enge koeien en de aardappelen die me spontaan aan wilden vallen. Heel eng aardappels, ik had echt de neiging om gillend weg te rennen. Grapje, ook al mag dat eigenlijk niet meer op 2 april.


Zonder jullie te vervelen met nog meer nutteloze informatie kan ik vertellen dat het gewoon een geweldig weekend was. We hebben twee hele dagen rondgehuppeld in shortjes en zoveel mogelijk zon opgenomen als maar kon. Zoals altijd hebben we weer zitten kletsen bij de vijver en de camera stond de helft van de tijd aan. In totaal hadden we 800 foto's gemaakt. Ja, schrik niet 800. Mijn sd-kaart stond geeneens vol. Ik ben trots op je maatje, ik hou van je. Mijn batterij krijgt wel wat minder liefde. Waarom is dat ding toch altijd zo snel leeg? Dat weet ik niet zegt de batterij dan. In ieder geval, ik ga jullie nog eens helemaal volspammen met al deze foto's. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...