maandag 25 augustus 2014

Moments


Deze week heb ik eindelijk mijn foto's opgehaald. Wat was het spannend om dat pakketje open te maken. Het is zo heerlijk om op deze manier alle mooie herinneringen op te halen. Ik heb echt een heleboel leuke momenten meegemaakt in de vakantie en deze allemaal vastgelegd met mijn analoge camera. Juist voor dat moment. Dat moment dat je alles weer opnieuw beleeft door alle foto's te bekijken.

Dit was zo'n ontzettend mooie avond. Mijn oom en tante hadden ons uitgenodigd om op de boerderij rond het kampvuur te eten. De beste en mooiste manier voor een maaltijd als je het mij vraagt. ;-) De lucht was zo mooi en het was lekker warm door het kampvuur. Af en toe even ponyknuffelen met de exmoors. Mijn oom en tante hebben namelijk wilde paarden gered en er is nu ook een veulentje. Zo lief ! Op zo'n moment ben ik helemaal gelukkig en heb ik echt een warm gevoel in mijn buik. Het was helaas ook één van de laatste mooie momenten daar. Er is zoveel aan de hand… zoveel wat allemaal teveel is. 





donderdag 21 augustus 2014

Elke dag - David Levithan

"Lezen is de beste reis die je kan boeken."

Ik wil graag een pareltje met jullie delen. Een mooi blinkend pareltje dat ik vond in een bibliotheek in plaats van in een oester. Ik zou willen dat ik dit boek aan iedere liefhebbende lezer zou kunnen uitlenen, zodat iedereen de geweldige woorden van David Levithan kan meemaken. 

Toen ik op de eerste pagina de brief van de schrijver las, was ik verliefd. De gedachte achter het boek is zo ontzettend mooi. Het gaat er eigenlijk om dat je echt verliefd kunt worden op een persoonlijkheid. A. is 'iemand' zonder eigen lichaam en zonder geslacht. Hij/Zij wordt elke dag wakker in een ander lichaam, een lichaam van iemand anders. Deze 'leent' hij/zij dan voor 1 dag, maar A. wordt hopeloos verliefd. Maar hoe kan je iemand voor je winnen als je geen eigen lichaam hebt? Als je alleen maar je persoonlijkheid hebt om iemand voor je te laten vallen? Dat vind ik zo'n prachtig idee en het is ook zo mooi uitgevoerd. Met hele mooie gedachtes van het hoofdpersonage. De hersenspinsels vind ik zo iets belangrijks in boeken. Daardoor ga je de personages zo goed begrijpen en het geeft ook veel meer emotie aan een boek. Ik ben zelf een heus denkertje en vind het dan ook echt mooi om eens in iemand 'anders' zijn hoofd te kunnen kijken. Als dit goed wordt geschreven, krijgen boeken echt een plekje in mijn hart.


zaterdag 16 augustus 2014

Genoeg

Soms kom je onverwachts ergens en raak je helemaal verliefd op een plek. Kun je daar eeuwig zitten en kijken. Zonder na te denken over alles wat er maar de hele tijd door je hoofd spookt. Als een soort adempauze. En dat is dan genoeg. Genoeg voor een glimlach en genoeg voor een twinkeling in je ogen. Genoeg voor dat moment. 






donderdag 7 augustus 2014

Welkom thuis op het nieuwe plekje

Soms voelt alles eventjes als een grote zooi. Als een kamer die vol ligt met rommel. Kleren overal, koekverpakkingen op mijn bureau, boeken die rondslingeren op de grond en nog meer spullen die niet op de goede plek liggen. Soms komt er even zo'n orkaan die alles door de war gooit, waardoor je tijd nodig hebt om alles op te ruimen. Om na te denken en alles te overzien. Om keuzes te maken. Totdat alle dingen weer een vast plekje hebben. Weliswaar een ander plekje, waar ik langzaam aan moet gaan wennen, maar het wordt een vredig plekje. Zoals alles wel weer vredig wordt.

Soms is het niet jouw taak om op te ruimen, omdat het niet jouw rotzooi is. Niet jouw kamer met zooi. Hoe graag je ook wilt helpen en hoe graag je ook maar zelf de eindbestemming wilt kiezen. Soms moeten anderen een nieuw plekje zoeken voor de spullen. Totdat zij zelf een vredig plekje gevonden hebben. Waar iedereen om de anderen heen zich bij moeten neerleggen, ook al zijn ze het er niet mee eens. Uiteindelijk wordt het wel weer een vredig plekje. Zoals alles wel weer vredig wordt.


woensdag 6 augustus 2014

BACK △

Olaaaa bitches, I am back! Terug van Italië, terug van even niks doen en terug van een heleboel leuke dingen. Zoals dat hoort in de zomervakantie. Afgelopen zaterdag ben ik om 4uur 's nachts opgestaan met een lange reis van Italië naar huis voor de boeg. Ondertussen heb ik die *^($&@ reis overleeft.  Thuis aangekomen moest ik gelijk ook een avondje feest zien te overleven. Bij mij in de buurt was een mini festival en ik MOEST daar gewoon heen. Zeker omdat ik al 2 weken geen feestje meer had bezocht en 2 weken mijn vriendinnen niet had gezien. Hoe overleven mensen dat? Het meest leuke die avond was natuurlijk dat ik mijn lieve vriendje weer kon zien. Stiekem was ik best wel blij om weer terug thuis te zijn. Ondertussen is er alweer een halve week voorbij. Een beetje werken en gisteravond ben ik gezellig bij een vriendin blijven slapen. Kom maar op met die laatste weken vakantie !!!

Op vakantie heb ik voornamelijk foto's gemaakt met mijn analoge camera en morgenochtend ga ik de foto's laten ontwikkelen. Ik ben benieuwd. :)

MINI COLLAGE - WANT MINI COLLAGES ZIJN COOL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...