maandag 2 maart 2015

Pecan pie

Afgelopen zondag heb ik eindelijk weer eens een taart gebakken. Altijd als ik in de stad naar caféétjes ben geweest krijg ik inspiratie voor nieuwe taarten. In Utrecht heb ik een heerlijke notentaart gegeten en na even op internet rond te neuzen kwam ik een recept tegen van Rudolph's Baker: de Pecan Pie. Wat een lekkere taart is dit zeg. De combinatie van pecannoten en een sticky honing mengsel is helemaal goed. Ik heb ontzettend genoten tijdens het bakken van deze taart. De hele keuken ging lekker ruiken.

Zoals ik al zei kwam het oorspronkelijke recept van Rudolph's Bakery en dat kun je 'hier' vinden.

Benodigdheden:

Deeg
- 100 gram tarwegries
- 80 gram bloem
- 100 gram boter op kamertemperatuur
- 75 gram kristalsuiker
- 1 ei
- blindbakbonen

Pecanvulling
- 110 gram boter
- 3 eieren
-100 gram witte basterdsuiker
- 170 gram honing / ahornsiroop
- snufje zout
- 1 eetlepel vanille-extract / 1 zakje vanillesuiker / 1 vanillestokje
- 225 gram pecannoten

Bereiding:

Deeg
Verwarm de oven voor op 170º C. Meng tarwegries en bloem en leg dit op het koude aanrecht. Maak een kuiltje in het midden. Hierin leg je de boter en de suiker. Meng de boter met de suiker en voeg daarna een ei toe. Als dit goed door elkaar zit, doe je het bloemmengsel wat rond dit beslag ligt er ook doorheen. Goed kneden tot een mooi deeg. Als het nog ietwat nat is, kun je er nog wat extra bloem bij doen. Leg daarna het deeg verpakt in folie een uurtje in de koelkast, of als je het sneller wilt: 10 minuutjes in de vriezer. Rol het deeg uit en leg het daarna met een deegroller over de ingevette lage bakvorm. Leg bakpapier op het deeg en strooi daar de blindbakbonen overheen. Bak het deeg zo 10 tot 15 min in de oven. Haal daarna het bakpapier met de blindbakbonen van de taart af en bak de bodem opnieuw nog 5 minuten. 

Pecanvulling
Smelt de boter. Mix de eieren met de basterdsuiker en de honing/ahornsiroop totdat de basterdsuiker is opgelost. Roer daarna de vanille, de gesmolten boter en het zout door het beslag. Hak een derde deel van de noten en voeg deze toe. Giet het mengsel in de bodem. Leg de rest van de pecannoten in mooie rondes netjes op de taart. Dan krijg je een erg mooi effect. Zet de taart weer terug in de oven voor zo'n 30 minuten. Haal de taart er uit als hij goudbruin en gaar is. 

Veel bakplezier! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...