dinsdag 24 maart 2015

New in



Een tijdje geleden vertelde ik dat ik een dagje naar Utrecht was geweest. Maar na zo'n dag in de stad, kan het haast niet anders dan dat ik met leuke nieuwe spullen thuiskom. De Bath Ball van Lush heb ik natuurlijk al gebruikt en hij was echt heerlijk. Van badderen krijg je zo'n relaxed gevoel. Ik kijk er ook al heel erg naar uit om de shorts te gaan dragen als het eindelijk eens lekker weer is. Waar blijft de zomer?
 Zwarte high tops - Converse All Stars
Bruine laarsjes -
Shorts - Zara
Bath Ball - Lush

Het is lang geleden dat ik eens een relaxed avondje heb gehad, dus daar ga ik nu maar eens van genieten. Boekje lezen, kaarsjes aan en iets van chocolade. Ik denk dat dat helemaal goed gaat komen. Het voelt heel erg fijn dat ik dit eindelijk eens kan typen, dat ik me goed voel en alles even positief bekijk. 

maandag 23 maart 2015

Achtbaan van emoties



Alles voelt de laatste tijd een beetje als een achtbaan. Een hele gecompliceerde rollercoaster met een heleboel loops, kurkentrekkers en andere rare fratsen. Alsof je moet overleven en alles maar de hele tijd op je af blijft komen. Eng, vermoeiend en vooral ontzettend raar.

Een paar weken geleden is mijn lieve omaatje overleden en dat doet nog steeds heel veel pijn. Op een zaterdagavond stonden mijn pa en ma opeens voor me in het huis van een vriend. Ze vertelden dat oma in het ziekenhuis lag en dat het echt niet goed ging en het ook niet meer beter zou gaan. Ik ben zo ontzettend dankbaar dat we nog afscheid hebben kunnen nemen, ook al was ze helemaal niet meer de oma die ik kende. Ik heb nog kunnen zeggen dat ik van haar houd en haar nooit zal vergeten. Toen ik die woorden uitsprak pakte ze opeens mijn hand en kneep ze er in, terwijl ze daarvoor helemaal geen reactie gaf. Dat was zo ontzettend bijzonder. Nog steeds is het heel raar dat ik niet meer spontaan langs kan gaan en dat we geen fietstochtjes meer kunnen maken en geen spelletjes meer kunnen spelen.

Op het moment merk ik dat ik langzaam weer een beetje in een normaal ritme begin te komen. De afgelopen weken voelde ik me helemaal niet mezelf en eigenlijk was ik dat ook echt niet. Het waren  hele emotionele weken waarin ik het ene moment ontzettend verdrietig was, maar ik op andere momenten intens kon genieten. Zoals ik al zei: een echte achtbaan. Het was wel heel fijn om lieve mensen om me heen te hebben die je even knuffelen en zeggen dat het goed komt en die je hand vasthouden als je even sterkt moet zijn. Dankjewel daarvoor. Het voelt echt even goed om alles op te schrijven, ook al krijg ik alweer tranen in mijn ogen. Maar ik heb genoeg gehuild en ik heb geen zin meer in tranen. Ik wil gewoon weer een beetje positief naar alles kunnen kijken en weer zin hebben in alles wat komen zal. Genieten, dat is wat ik wil.

dinsdag 3 maart 2015

Outfit / Staring into open flames

De laatste tijd merk ik dat ik wat meer positiviteit heb. Dat ik wat meer zin heb om allerlei dingen te ondernemen en dat ik dingen weer doe met liefde in plaats van met tegenzin. Het zonnetje komt ook weer vaker tevoorschijn en zonnestralen zorgen toch wel voor een glimlach op mijn gezicht. De dagen worden langer en als ik 's ochtends naar school loop dan voelt het ook echt alsof de dag al is begonnen in plaats van dat het lijkt alsof ik aan het slaapwandelen ben. Daardoor heb ik veel meer zin om de dag te beginnen. 

Op het moment heb ik wel 2 hele drukke en pittige weken te gaan. Volgende week vrijdag is de uitvoering van de Bonte Avond en daarvoor moet heel veel geoefend worden. Maar zoals ik al zei: ik heb er eigenlijk gewoon heel veel zin in. 

'Staring into the flames' is trouwens een zinnetje uit de songtekst van een liedje dat ik de laatste tijd vaak luister. Arsonist's Lullabye van Hozier. Een heel speciaal nummer vind ik.

ROKJE - OASAP / T-SHIRT AND CARDIGAN - BRANDY MEVILLE / WATCH - URBAN OUTFITTERS / SCHOES - CONVERSE ALLSTARS


maandag 2 maart 2015

Pecan pie

Afgelopen zondag heb ik eindelijk weer eens een taart gebakken. Altijd als ik in de stad naar caféétjes ben geweest krijg ik inspiratie voor nieuwe taarten. In Utrecht heb ik een heerlijke notentaart gegeten en na even op internet rond te neuzen kwam ik een recept tegen van Rudolph's Baker: de Pecan Pie. Wat een lekkere taart is dit zeg. De combinatie van pecannoten en een sticky honing mengsel is helemaal goed. Ik heb ontzettend genoten tijdens het bakken van deze taart. De hele keuken ging lekker ruiken.

zondag 1 maart 2015

Best breakfast ever

Vanochtend ben ik vroeg opgestaan om gezellig te ontbijten samen met Evi. We hadden afgesproken om naar een schattig caféétje in het dorp te gaan. Eigenlijk is het ontzettend fijn om eens niet tot 11uur in mijn bed te liggen in het weekend, maar er juist een productieve dag van te maken. Het was één van de beste ontbijtjes ooit. Het is zo leuk om uit van alles te kunnen kiezen en zelfs je brood te verdelen in kleine stukjes zodat je alles kan proeven. Frambozenjam en zelfgemaakte speculoos worden mijn nieuwe favoriete broodbeleg denk ik. Samen met vers geperste jus en een cappuccino kon het haast niet beter.

De rest van de dag ben ik ook lekker bezig geweest. Taart bakken, foto's maken en een boekje lezen in het zonnetje. Ik kan soms gewoon zo blij worden van lekker in mijn ééntje bezig zijn met de dingen waarvan ik hou. Het is lang geleden dat ik daar zo van heb kunnen genieten. Ik ga zometeen nog even in bad, zodat ik mijn nieuwe bath bomb van de Lush kan gebruiken. Een goede afsluiter van de dag denk ik zo. Op dit moment zit ik in mijn kamer met gezellige lichtjes aan en ik ben helemaal tevreden. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...